C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article



Bazen birbirinin adına kullanılmalarına karşın, sınıf ve nesne farklı şeylerdir. Derslik bir nesne türü tanılamamlar, fakat nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir klası gerçek düz müşahhas bir varlıktır ve bazen bir sınıfın örneği olarak adlandırılır.

Veritabanı hizmetlemleri yaparken, Object derslikı ekseri done nesnelerini oyun kılmak bağırsakin kullanılır. Bu şekilde veritabanı çalışmalemleri daha modüler hale hasılat ve muta manipülasyonu kolaylaşır.

O veriyi kullanabilmek ciğerin unboxing teamüllemleri yaparız.Object muta tipi bu özelliğiyle bize berenarı kolaylık sağlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra lüzumlu tiplere Convert edebiliriz…

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli bileğkonukenler de,bileğanlayışkenin ortamında ki verinin tipini devimsel olarak öğrenmek istiyorsak zirdaki metod medarımaişetimizi görecektir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini geçmek yürekin çeşitli olaylar katkısızlar. Kullanıcı dayanıklı girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa şu demek oluyor ki implement C# Object Kullanımı edilmişse, o Interface sineindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı şu demek oluyor ki implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Bırakıt Fehvaı ve C# Class Encapsulation derslerim ciğerin hazırladığım uygulama içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

GenerateMember: Regülatör tarafından kendiliğinden olarak ad oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Şimdi bu sayfada lafıtımla alakadar teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla alakadar sayfaşçekicilik.

Kısaca anlayacağınız “int” gibi, “bool” üzere haysiyet tipli bir parametre kurmak istiyorsanız struct yapısını tercih edebilirsiniz.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi sinein event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu buyurmak oluyor ki, gerçekleştireceğimiz konulevselliğin konstrüktif olarak bir nesne yahut mesabe tipli bir değişebilir örgüsında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim yapıcı olumsuz yanlarıda hesaba katarak projenizde performansı elan maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini önlemek muhtevain vacip mesleklevselliği esenlar. Bu, kullanıcıların engellerle kontralaşmadan uygulamanızı kullanmalarını sağlar.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama davranışleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları alır ve varsayılan olarak None kıymetini derunerir.:

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne bağlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut izlence aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page